Zaronite u uzbudljivi svijet poslovnih intriga, strasti i rivalstva sa novim epizodama uvijek zanimljive serije “Tender” koju možete gledati svake nedjelje u 20.30 sati na kanalu MY TV na usluzi Moja TV.

“Tender” donosi napetu priču o borbi za moć, novac i uticaj u poslovnom svijetu. Pratite živote ambicioznih privrednika, njihove tajne planove i neočekivane obrate dok se suočavaju s izazovima poslovnog svijeta. Svaka epizoda otkriva nove slojeve intriga, sukoba interesa i nevjerovatnih preokreta koji će vas držati prikovanim uz ekran.

Serija je nastala u produkciji BH Content Lab platforme BH Telecoma, a režiser i scenarist serije je Srđan Vuletić.

 -“Ovo je, prije svega, atipična serija, koja odlazi od porodice i bavi se savremenim i modernim ljudima. Seriju karakteriše humor bez vulgarnosti, odnosno nema ponižavajućeg humora i gluma brojnih mladih, svježih lica. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo BH Telecomu, koji je prepoznao kvalitet ove serije, a koju će publika imati priliku vidjeti i u cijelom regionu“, istakao je Vuletić.

Tender je urnebesna hit serija koja na komičan način prikazuje svakodnevnicu u BiH.  Serija prati rad državne agencije za sprovođenje javnih nabavki, a u središtu serije je tročlana komisija koja je sastavljena po nama dobro poznatom “nacionalni ključ“ modelu: Srbin, Hrvat, Bošnjak. Tri potpuno različita karaktera, potpuno različite političke vizije i potpuno različita pogleda na svijet koji su prinuđeni raditi zajednički posao i dijeliti zajednički prostor – ured, kancelariju, ofis, office. Međutim, ono što ih spaja je jače od svih njihovih razlika – želja da se obogate. Na putu ka tome oni neće prezati ni od čega – lagaće, petljaće, potkupljivaće, ulizivaće se šefovima.

Sa druge strane, tu su i uposlenici administracije koji imaju svoje privatne probleme – hektičan ili nikakav emotivni život, manjak samopouzdanja, nezainteresovanost koji često staju na put našoj komisiji. Pritom, niko nije imun na ljubav, pa tako ni uposlenici agencije. A ljubav je nešto što svima treba.

Komisija i administracija kreiraju čudan spoj pun ljubavi i mržnje, prijateljstva i neprijateljstva koji svakodnevno poprima novi oblik u kontaktu sa klijentima agencije. A agencija za javne nabavke je, naravno, magnet za varalice, lupeže i vucibatine svih vrsta i boja.

U seriji igraju Tarik Džinić, Robert Krajinović, Aida Bukva, Anja Kraljević, Igor Skvarica, Branko Janković, Anđela Kusić, Dražen Pavlović, Edin Avdagić i Nadine Mičić.

 BH Telecom. Moja priča.