Priče koje volimo.

BHContentLab je najveća domaća platforma za produkciju audio vizuelnih sadržaja kojoj je cilj podrška bh. kinematografiji te kreiranje kvalitetnog sadržaja koji će povećati zadovoljstvo korisnika kroz atraktivnost ponude na Moja TV usluzi i ostalim platformama BH Telecoma.

Nakon objave Javnog poziva za dostavljanje prijedloga scenarija za snimanje i produkciju igranih tv serija (high end, procedurals i sit coms). Pristiglo je ukupno 50 prijedloga scenarija, a 3 prvoodabrana scenarija koji su spremni za proizvodnju su kriminalistička drama „Kotlina“, kreatora Danisa Tanovića i Amre Bakšić-Čamo u režiji Danisa Tanovića, kriminalistička drama „Znam kako dišeš“ redateljice Jasmile Žbanić i sitcom „Na rubu pameti“ kreatora Adnana Kapetanovića, a u režiji Elmira Jukića.

Novo pokretanje bh. kinematografije

Plan BH Telecoma je da u naredne tri godine investira trinaest i po miliona eura (27 miliona konvertibilnih maraka) u produkciju audio-vizuelnog sadržaja, rekao je direktor ove kompanije Sedin Kahriman.

Direktor Obala Art Centra Mirsad Purivatra ocijenio je da je ovo historijski dan za bh. kinematografiju.

Tanović je izrazio zadovoljstvo ovim projektom, istakavši da bh. kinematografija u ovom trenutku skoro i da ne postoji te da je sahranjena neulaganjem i pogrešnim odnosom.

“Sada ćemo po prvi put, zahvaljujući BH Telecom,u imati priliku ponovo pokrenemo kinematografiju, pokrenuti produkciju. Jako je važno je da ćemo u sljedeće dvije godine obnoviti bh. kinematografiju na najbolji mogući način,” kazao je on.