45-ogodišnji Miki se vraća iz Amerike nakon mnogo godina. On je kao nov: zategnut je, utegnut je, ima sjajnu Amerikanku Kate pored sebe koja je teksaška bogatašica. On je Kate ubijedio da je u Sarajevu bio zvijezda, ali u Sarajevu ga niko ne prepoznaje, što zbog toga što je izoperisan i odudara od svojih prijatelja, što zbog toga što nikada nije ni bio zvijezda. On odlučuje da kupi lokalnu televiziju koja jako često pušta spotove od prije 20 godina, među kojima je i njegov jedini hit. No kako će Miki uspjeti da vidi televiziju? Pred Mikijem i Kate je pregršt izazova u PRINCU IZ ELEJA.

KREATORI: Amra Bakšić Čamo, Elma Tataragić, Dušan Vranić, Enes Zlatar,

REŽIJA: Alen Šimić

SCENARISTI/ICE: Elma Tataragić, Dušan Vranić, Enes Zlatar

PRODUKCIJA: SCCA/pro.ba

ULOGE: Alen Muratović, Nadine Mičić, Mediha Musliović, Mirvad Kurić, Moamer Kasumović, Džana Pinjo…

Godina produkcije: 2023.godina

Zabava, smijeh i nevjerojatne avanture dolaze na vaše ekrane. BH ContentLab s ponosom predstavlja novu domaću humorističnu seriju – “Princ iz Eleja”!

Nepredvidljivi zapleti, komični sukobi i zabavni trenuci u novoj bh. seriji donose svježu dozu humora koji će osvojiti vaša srca. Serija obećava smijeh, iznenađenja i dozu nostalgije uz nezaboravne hitove iz prošlosti.

Hoće li Miki uspjeti da se vrati na scenu i izbori se sa sopstvenim iluzijama? Kako će se nositi s lokalnom televizijom i njenim specifičnostima? Saznajte u uzbudljivim epizodama serije “Princ iz Eleja”, gdje humor, drama i neočekivane situacije čine savršenu kombinaciju dobre zabave. Pratite Mikija i Kate dok pokušavaju osvojiti srca gledatelja i vratiti sjaj u svoj život!

Ne propustite premijeru i uživajte u priči o povratku “princa” na vašim malim ekranima!

Gledatelji će prvu epizodu serije “Princ iz Eleja” moći pogledati 10. decembra u 20:30 sati na MY TV kanalu na platformi Moja TV i 17. decembra u 20:00 sati na Federalnoj TV.