Festival Series Mania održan je u gradu Lille (Francuska), u periodu od 21.03. do 23.03.2023.godine.

U okviru Content Showcase – Coming next from Balkans, organiziranom u partnerstvu sa Sarajevo Film Festivalom predstavljene su dvije serije koje se realizuju putem platforme BH ContentLab i to: „Znam kako dišeš”, kreatorica Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimović, te serija „Komar”, kreatora Timura Makarevića.

„Znam kako dišeš” je kriminalistička serija u kojoj kroz šest epizoda pratimo rad tužiteljice koja u Sarajevu istražuje slučaj dječaka koji je izvršio samoubistvo i istovremeno se suočava sa svojim ličnim problemima koji se isprepliću sa istragom. Serija je detektivskog žanra, snažno prožeta problematikom glavnog lika, samohrane majke u današnjoj BiH, smještena u urbani milje današnjeg Sarajeva, koji krije mnoge tajne.

Serija „Znam kako dišeš“ je u fazi postprodukcije, te se njena premijera očekuje u augustu 2024.godine na Sarajevo Film Festivalu.

Scenarij Timura Makarevića prati putnički autobus koji nestaje u noći na planinskom prevoju Komar. Na autobusu se ujedno nalazi i MRK, mehanizam od neprocjenjivog značaja za tajanstvenu organizaciju NEOR koja, preko svojih marioneta u strukturama vlasti, inicira opsežnu potragu.

Snimanje serije „Komar“ je planirano za treći kvartal 2023.godine, a premijera se očekuje u augustu 2024.godine.

BH ContentLab. Priče koje volimo