BH ContentLab platforma BH Telecoma predstavljena je na događaju NEM Zagreb 2023, koji se ove godine održava u periodu od 6. do 8. decembra i koji je trenutno najveći TV market u Srednjoj i Istočnoj Evropi.

Treće izdanje NEM-a prilika je za edukaciju, povezivanje i promociju stručnjaka iz audio-vizuelnog sektora uz predstavljanje realizovanih i planiranih projekata regionalnim i globalnim distributerima sadržaja. Događaj će ugostiti brojne kreativce, scenariste, TV i filmske producente, članove uprave i senior management iz kompanija kao što su France Télévisions, Mediawan, CME Adria, Beta Film, ACT4, COSMOTE TV te mnoge druge.

Pored bogatog programa koji obuhvata mnoštvo predavanja i projekcija, na ovogodišnjem NEM Zagreb 2023 događaju upriličeno je održavanje različitih panela sa širokim spektrom stručnih tema, među kojima se našao i panel BH ContentLab platforme.

Na jučer održanom panelu Content Showcase, predstavnici BH ContentLab tima razgovarali su sa partnerima o najnovijim aktivnostima iz naše produkcije. Tom prilikom predstavljeni su najuspješniji projekti podržani u okviru BH Telecomove platforme za produkciju audio-vizuelnog sadržaja, a jedan od njih je i serija „Znam kako dišeš“ koja se emituje na HBO Max platformi, što je zasigurno veliki globalni doseg i pokazatelj uspjeha projekata realizovanih u okviru BHCL-a.

Također, najavljen je i početak emitovanja sitcoma „Princ iz Eleja“ na teritoriji BiH od 10. decembra, još jednog od uspješnih projekata nastalih pod okriljem BH ContentLaba.

Nina Babić, članica BH ContentLab tima, održala je prezentaciju u sklopu Content Showcase panela i prisutnima predstavila dosadašnji rad BHCL platforme.

„Naše je veliko zadovoljstvo da smo ispred BHCL tima imali priliku posjetiti i učestvovati na najvećem TV marketu u Srednjoj i Istočnoj Evropi NEM koji se održava u Zagrebu, a koji je od izuzetne važnosti za naše poslovanje, obzirom da je market fokusiran na stvaranje TV sadržaja u Srednjoj i Istočnoj Europi, te povezuje producente, produkcije, reditelje, firme i promovira nove projekte“, istakla je Babić.

NEM Zagreb 2023 proglasit će i najbolju drama u regiji Srednje i Istočne Evrope, a u konkurenciji je više od 25 prijava najboljih produkcija iz regije. Jedan od prijavljenih projekata je i „Kotlina“, bh. kriminalistička drama nastala u okviru BH ContentLab platforme, koja je u proteklom periodu pobrala simpatije domaće publike ali i struke.

BH ContentLab. Priče koje volimo.