U sklopu najveće domaće platforme za produkciju audio-vizuelnog sadržaja BH ContenLab, kompanija BH Telecom sinoć je u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu za svoje korisnike, poslovne partnere, filmske i kulturne radnike upriličila promociju serije „Znam kako dišeš“ kreatora Jasmile Žbanić i Damira Ibrahimovića.

Prve dvije epizode ove psihološke krimi-drame premijerno su prikazane na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Veneciji. To je prvi put da je jedna TV serija sa Balkana svoju svjetsku premijeru doživjela na jednom od najvećih svjetskih festivala.

Reditelji serije su Alen Drljević i Nermin Hamzagić, a scenaristica Elma Tataragić.

U fokusu uzbudljive i zanimljive priče je tužiteljica Nevena Murtazić (Jasna Đuričić) koja istražuje slučaj samoubistva tinejdžera koji ide u istu školu kao i njezin sin Dino (Lazar Dragojević). Nevena je samohrana majka u procesu razvoda. Osim toga, ovaj slučaj na kojem radi privuče negativne reakcije javnosti kada se otac preminulog požali na spor napredak istrage. Ne dobiva puno podrške kako od javnosti tako ni od njezinih šefova. Istraga ubrzo poprimi osobnu notu kada Nevena posumnja da škola u koju je preminuli tinejdžer išao skriva zlostavljanje učenika, a njenog sina optuže da je on jedan od zlostavljača. Nakon toga, Nevena, vođena majčinskom ljubavlju i odgovornošću, pokušava sve kako bi došla do istine.

Ideju za seriju rediteljica Žbanić je dobila prilikom jednog razgovora o sličnom slučaju sa svojom 14-godišnjom kćerkom.

„Presretni smo što nakon svjetske premijere na Venecija Film Festivalu imamo domaću premijeru jer je ipak najvažnije mišljenje sugrađana, prijatelja i partnera. Počeli smo prošle godine u ovo doba. Šest epizoda je kao tri filma. Nadam se da će serija biti vrlo gledana jer se bavi aktuelnim pitanjima iz savremenog bh. života“, istakla je Žbanić te dodala da je kroz priču o majci željela ispričati kako je teško odgajati dijete u današnjem društvu koje društvene mreže čine dodatno veoma komplikovanim.

Serija ima jednu sezonu od šest epizoda. Vrhunsku glumačku postavu čine Jasna Đuričić, Lazar Dragojević, Ermin Bravo, Mirvad Kurić, Kemal Rizvanović, Selma Alispahić, Emir Hadžihafizbegović, Jelena Kordić Kuret, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Izudin Bajrović, Boris Isaković, Faketa Salihbegović-Avdagić, Dino Bajrović, Lana Stanišić, Boris Ler, Rijad Gvozden i drugi.

BH Telecom pokretačka snaga domaće kinematografije

BH Telecom je dokazao da je veliki prijatelj bh. filmske industrije i audio-vizuelnih sadržaja. U okviru BH ContentLaba do sada je realizirano pet serija: “Kotlina”, “Na rubu pameti”, “Znam kako dišeš”, “Princ iz Eleja i “Tender”.

„BH Telecom je društveno odgovorna korporacija, koja u našoj zemlji podržava sve dobre priče. Čestitamo ekipi serije „Znam kako dišeš“ na ovako značajnom postignuću ne samo na domaćoj sceni već i na zapaženom predstavljanju u Veneciji. Uz to, ovo će biti prva bh. serija koja će se ekskluzivno emitovati i na svjetski poznatoj platformi HBO. Imati umjetnike u Sarajevu poput Jasmile i svih ostalih koji su učestvovali u svim dosadašnjim sadržajim produciranim u sklopu BH ContentLab platforme je istinsko blago za bh. društvo. Nastojat ćemo unaprjeđivati ovaj projekat  kako bi se nastavila priča o Bosni i Hercegovini kao kući i domovini dobrog filma, kvalitetne muzike, vrhunskog sporta i svih drugih reprezentativnih društveno odgovornih aktivnosti“, kazao je generalni direktor BH Telecoma Amel Kovačević.

U posljednje dvije godine kompanija BH Telecom je uložila 10 miliona u razvoj filmske industrije. BH Telecom je podržao i film “Qua vadis Aida?”, najbolji evropski film 2021, koji je bilo nominovan za prestižnu nagradu Oscar.

Gledaoci će prvu epizodu serije „Znam kako dišeš“ ekskluzivno moći pogledati u nedjelju, 29. oktobra, u 20.30 sati na kanalu MY TV na Moja TV. 

Moja priča! BH Telecom